Om CulturalChina

I 2020 kan Danmark og Kina fejre 70 år med gode samarbejdsrelationer. Som et af de første lande i verden anerkendte Danmark officielt Folkerepublikken Kina og etablerede diplomatiske relationer i begyndelsen af 1950. Forholdet mellem landene har været præget af venskabelige relationer både politisk set og handelsmæssigt. Men hvor meget ved vi som befolkninger om hinanden?

70 års samarbejde har bidraget til både gensidig nysgerrighed og fascination, men i Danmark betragtes Kinas udvikling ofte med nogen bekymring og skepsis. Mange eksperter forklarer og fortolker de forandringer det kinesiske samfund undergår med den rivende økonomiske vækst og modernisering, men hvordan er kineserne blevet påvirket af disse omvæltninger som mennesker? Er der grund til bekymring eller kan perspektivet på hinanden udvides?

Igennem hele 2020 vil vi i Aarhus sætte fokus på hvordan kinesernes liv forstås, fortolkes og formidles af kinesiske kunstnere bosiddende i Kina. Vi har inviteret nogle af de mest fremtrædende kinesiske kunstnere for at de kan præsentere deres værker om udviklingen af det moderne Kina og drøfte disse i dialog med publikum.

Kunstnerne beskæftiger sig alle i deres værker – fotokunst, romaner, plakater, dokumentarfilm, teater - med individets udvikling under de massive sociale forandringer Kina har gennemgået de seneste 70 år.

Alle er velkomne til et eller flere arrangementer i løbet af 2020. Konkrete informationer fremgår af de enkelte arrangementer og af kalenderen.

Initiativtagerne

CulturalChina er et samarbejde mellem mange kultur- og uddannelsesinstitutioner i Aarhus med det formål at sætte kinesisk samtidskunst ind i en større sammenhæng i løbet af 2020.

Initiativtagerne til at sammenkæde en lang række arrangementer om Kina i 2020 ved at involvere Aarhus mange kultur- og uddannelsesinstitutioner er Beate Cegielska, leder af Galleri Image, Jette Sunesen, leder af Aarhus Litteraturcenter og Mette Thunø, lektor på Kinastudier, Aarhus Universitet. De tre initiativtagere udgør også arbejdsgruppen bag CulturalChina og kan kontaktes direkte om mere information.

Mette Thunø
mettethunoe@cas.au.dk 

Beate Cegielska
beatecegielska@gmail.com

Jette Sunesen
jsu@aarhus.dk

KONTAKT

Mette Thunø
Institut for Kultur og Samfund
mettethunoe@cas.au.dk

+45 2979 9330